Meteen naar de inhoud

Subsidie voor verbeteren netwerken rondom thuiswonende ouderen

Lokale netwerken gericht op het bieden van samenhangende zorg, ondersteuning en welzijn voor thuiswonende ouderen kunnen subsidie aanvragen. Deze zogeheten ‘uitwerkings- en verduurzamingssubsidie’ is alleen aan te vragen door een lokaal netwerk waarin tenminste huisartsenzorg, wijkverpleegkundige zorg, ouderen en mensen vanuit ondersteuning en welzijn vertegenwoordigd zijn. Subsidie aanvragen kan via ZonMw tot 1 juli 2021, 14:00 uur.

Deze subsidieoproep richt zich specifiek op professionals werkzaam in lokale netwerken van zorg, ondersteuning en welzijn. Werkt uw lokale netwerk aan een samenhangend aanbod van zorg, ondersteuning en welzijnsactiviteiten voor thuiswonende ouderen? Zijn ouderen ook actief betrokken in uw netwerk? En wilt u het netwerk en het samenhangende aanbod verder ontwikkelen, versterken en verduurzamen? Heeft u duidelijk voor ogen wat daarvoor nodig is? Als u deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is deze subsidieoproep wellicht iets voor u.

Praktische gegevens

Het maximum bedrag voor een subsidieaanvraag is € 49.500,–. Subsidiabel zijn: personele inzet van de netwerkprofessionals voor maximaal 75% en de inzet van de actieonderzoeker tot maximaal 20% van de totaal gesubsidieerde projectkosten. De looptijd van het project is maximaal 12 maanden. Het moet gaan om een netwerk dat al enige tijd actief is, met gezamenlijke visie en doelstellingen. Per netwerk kan slechts 1 aanvraag voor deze ‘Uitwerkings- en verduurzamingssubsidie worden ingediend’.

Aanvragen

Overweegt u een aanvraag in te dienen. Lees dan de uitgebreide toelichting op deze subsidieoproep, inclusief alle randvoorwaarden, beoordelingscriteria, procedure en wijze van indiening van een subsidieaanvraag. En start vooral bijtijds met deze aanvraag, want die is nogal complex.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Toename psychofarmaca bij jonge vrouwen

Dat tijdens de lockdown sprake was van meer depressiviteit onder jongeren is bekend. Maar nog steeds is er sprake van meer voorschrijvingen van psychofarmaca aan jonge vrouwen.

Einde faxgebruik in de zorg

De fax is achterhaald en privacy-onveilig. Er worden echter nog steeds miljoenen faxen verstuurd in de zorg. Het programma Faexit heeft als inzet een faxloze zorg per 2025.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens