Symposium VJA: #DOESDUUR

Op 30 en 31 oktober a.s. viert de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) haar 25-jarig bestaan! Het symposium vindt plaats in Hotel Bilderberg te Oosterbeek en Kasteel Doorwerth en staat in het teken van duurzaamheid. Hoe behoud je je werkplezier? Hoe creëer je duurzame relaties met patiënten en artsen? Hoe beperk je de invloed op het milieu? Hoe behandel je duurzamer dan one-size-fits-all? Hoe ontwikkel je een duurzaam bekostigingsmodel? Hoe leer je patiënten duurzaam met hun lijf omgaan?

Dagvoorzitter Tanja ter Brake en de diverse sprekers nemen de bezoekers met humor, kunde en creativiteit mee op een leerzame reis door alle vormen van duurzaamheid in het vak van apotheker. De inschrijvingen sluiten op 15 oktober 2021, maar let op: er is een maximum aantal plekken beschikbaar. Dus schrijf je snel in!

Bij afmelding na 15 oktober is restitutie van de deelnemersbijdrage niet mogelijk.

Kosten alleen symposium: 25 euro
Kosten symposium met diner en/of feest en/of overnachting: 50 euro
Accreditatie is aangevraagd.

Vragen: lustrum@vja.nu
Voor meer informatie en inschrijven klik hier

Nieuwe NHG-Standaard pakt COPD in volle breedte aan

Behandeling bij COPD gericht op vermindering ziektelast patiënten Het accent bij de behandeling van COPD ligt op de niet-medicamenteuze therapie, volgens de herziene NHG-Standaard COPD die in april 2021 verscheen. Insteek is het zoveel mogelijk opheffen van beperkingen en het verbeteren van de prognose van patiënten. De plaats van inhalatiecorticosteroïden is beperkt en de standaard is terughoudend bij het gebruik van triple-therapie. De NHG-Standaard CODP is aangepast ten opzichte van de vorige die dateerde uit 2015. Redenen voor de aanpassingen komen zowel voort uit het veld als uit voortschrijdend wetenschappelijk inzicht, geeft huisarts dr. Erik Bischoff aan, een van de leden van de NHG-werkgroep die werkte aan de vernieuwde NHG-Standaard. Hij leidt het onderzoeksprogramma Chronische aandoeningen en multimorbiditeit binnen de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc Nijmegen. Daarnaast coördineert hij namens het NHG de landelijke kaderopleiding Astma en COPD. “Vernieuwd is de omschrijving van de ziektelast, waarbij verder wordt gekeken dan…

Snoeien in aantal zorgverzekeraars

De apotheker en huisarts krijgen betaald voor individuele verrichtingen, niet voor samenwerking. Juist door samenwerking wordt doelmatige zorg geleverd, aldus Guus Schrijver.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.