Tweede RVS-raadpleging over coronatijd: doe mee

De Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS) heeft bij het uitbreken van de coronapandemie een eerste raadpleging gehouden, waarop ruim 4.600 reacties zijn gekomen. De resultaten daarvan zijn onlangs online gepubliceerd. Nu start de RVS een tweede raadpleging. Daarin gaat ze onder andere in op het behoud van personeel in de zorg en op digitale zorginnovaties. Laat in ongeveer 15 minuten ook úw mening horen!

De resultaten van de eerste raadpleging zijn samengevoegd en in een overzichtelijke publicatie uitgebracht, met als titel ‘Coronapeiling In het oog van de storm’. Daarnaast wordt er de weblogreeks gepubliceerd: ‘van kwetsbaarheid naar verbondenheid, waarin RVS-leden reflecteren op de maatschappelijke vragen die de coronacrisis teweeg brengt.

Veerkracht

Naast veel ellende die de pandemie teweegbrengt, is het duidelijk dat er ‘veerkracht’ is ontstaan. Veerkracht in de samenleving: mensen zijn behulpzaam en er zijn tal van creatieve initiatieven ontstaan. En veerkracht in de zorg. Veel zorgaanbieders nemen spontaan verantwoordelijkheid. Er is meer eigenaarschap en men gaat verbanden aan die voorheen verre van logisch waren, stelt de RVS naar aanleiding van de uitkomsten.

Volgende fase

Nu de eerste versoepelingen van kracht zijn, komt de samenleving in een volgende fase terecht. De zorg start regulieren behandelingen op en we bewegen ons langzaam van crisis naar ‘een nieuw normaal’, wat daar ook onder verstaan moge worden.

Effecten

Naast schadelijke gevolgen van de coronacrisis, komen er ook positieve bijeffecten aan het licht. De RVS houdt graag een vinger aan de pols en wil leren van zowel deze negatieve als positieve gevolgen. Daarom is ze heel benieuwd naar uw mening. Met name zorgverleners worden nadrukkelijk uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. Doe mee, in slechts 15 minuten kunt u uw mening geven.

Bron: RVS

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.