Voeding en geneesmiddelen: een multidisciplinaire insteek

Apothekers hebben veel kennis over geneesmiddelen, maar in de regel minder over de invloed ervan op de voedingsstatus of over het effect van voeding op de werking van medicatie. Er zijn echter verschillende mechanismen waarop voeding en geneesmiddelen elkaar significant kunnen beïnvloeden. Om de medicatieveiligheid en patiëntveiligheid verder te vergroten is er daarom meer kennisuitwisseling nodig over dit onderwerp tussen zorgverleners, zoals apothekers, diëtisten en voorschrijvers. De tweede landelijke nascholingsdag ‘Geneesmiddelen en voeding’ gaat op deze aspecten in en beoogt meer verbinding te creëren tussen de verschillende disciplines. “Het onderwerp voeding en geneesmiddelen leeft onder apothekers en andere zorgverleners”, zegt…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.