Meteen naar de inhoud

Webinar COVID-19: zijn huisartsen voorbereid op de tweede golf?

Op 30 september om 20:00 uur is er een webinar, georganiseerd door de LHV, het NHG en MedischeScholing.nl. Met als titel: COVID-19, zijn huisartsen goed voorbereid op de tweede golf? Aan bod komen onder andere: de behandeling en resultaten van COVID-19 in de tweede lijn, de rol van corona-app voor huisartsen en de organisatie van de griepprik.

Tijdens het webinar worden een groot aantal vragen behandeld. Denk aan: hoe zorgen we dat we de reguliere zorg in stand houden komend najaar? Hoe kunnen we de griepprik goed faciliteren in combinatie met de coronamaatregelen? Wat is de stand van zaken rondom de behandeling en resultaten na verwijzing naar de tweede lijn? En wat is het  verschil met een aantal maanden geleden? Is de kans dat patiënten naar de IC moeten kleiner dan afgelopen voorjaar en waarom? Welke rol gaat de corona- app spelen voor huisartsen in het bron- en contactonderzoek van COVID-19 in hun patiëntenpopulatie?

Terugkijken mogelijk

De presentatie van het webinar is in handen van prof. Patrick Bindels, hoogleraar huisartsgeneeskunde.
Deelname aan het webinar duurt een uur. Het is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, de LHV en het NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is besloten om de webinarreeks voorlopig voort te blijven zetten. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt.

Accreditatie

De webinar is gratis. Met accreditatie voor alle artsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers.

Deelnemen?

Kijk op de site van de LHV voor alle informatie en voor inschrijving.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Melden van apenpokken is verplicht

De ziekte Monkeypox, ofwel apenpokken, is aangemerkt als A-ziekte. Dat betekent dat nieuwe besmettingen of vermoedens daarvan direct moeten worden gemeld bij de GGD.

Drijfveren: Lang leve de Anderhalve!

“Overleggen, van elkaar leren, kennis delen en elkaar helpen zit in mijn bloed. Daarnaast heb ik de gelegenheid gekregen om projecten op te zetten zoals de anderhalvelijnszorg in Zuidoost Friesland”, aldus Wim Brunninkhuis

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens