Website biedt huisartsen inzicht in eigen regio

Een nieuwe interactieve regiokaart biedt inzicht in hoe de eerste lijn in de regio is georganiseerd, welke (huisartsen)organisaties er actief zijn en wat het regioplan inhoudt. Zo ondersteunt het huisartsen bij het samenwerken in de eigen regio. Tegelijk maakt het voor de regionale en landelijke partners van de huisartsenzorg zichtbaar wat er in de regio’s gebeurt en wie daar het aanspreekpunt is. Aanvullende informatie is welkom.

Met de website hechtehuisartsenzorg.nl helpen NHG, LHV en InEen huisartsen en huisartsenorganisaties om elkaar te vinden en te inspireren. Met één klik op een regio verschijnt een overzicht van de aldaar samenwerkende organisaties, de kerngetallen, een regioplan (indien aanwezig) en een aantal uitgelichte activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van ouderenzorg. Dat is tegelijk nuttig om op deze wijze van elkaar te kunnen leren.

Eén regionale huisartsenorganisatie

Samenwerken is noodzakelijk om het hoofd te bieden aan de complexe uitdagingen die op de huisartsenzorg afkomen, zoals de toenemende zorgvraag en de arbeidsmarktproblematiek. Die samenwerking krijgt bij voorkeur vorm binnen één regionale huisartsenorganisatie. Dat is het uitgangspunt van de visie van NHG, LHV en InEen. Huisartsen kunnen daarbij aanspraak maken op een basisniveau van dienstverlening, dat is uitgewerkt in zes bouwstenen. Ook deze staan op de site.

Aanvullende informatie

De regio’s zijn volop in ontwikkeling en dat geldt uiteraard ook voor de regiokaart. Daarom staat zeker niet alles vermeldt. Huisartsen die aanvullende gegevens en/of documenten hebben, worden verzocht dit te mailen naar info@hechtehuisartsenzorg.nl. Vooral doen, alleen zo is het mogelijk te komen tot een compleet overzicht. NHG, LHV en InEen gaan de informatie en mogelijkheden van de kaart nog verder uitbreiden. 

Kortom: de website hechtehuisartsenzorg.nl is interessant voor alle huisartsen. Neem er eens een kijkje.

Bron: NHG

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.