Website ‘Samen voor medicatieoverdracht’

Complete en goede elektronische overdracht van medicatiegegevens is belangrijk. Dat voorkomt onnodige medicatiefouten, met alle gevolgen van dien. Daarnaast vervangt digitale uitwisseling tijdrovende administratieve werkzaamheden. Daarom is het programma ‘Medicatieoverdracht’ in het leven geroepen. Nu is er ook een bijbehorende website met de passende naam: samenvoormedicatieoverdracht.nl.

De feitelijke medicatieoverdracht speelt zorgbreed. De website Samenvoormedicatieoverdracht.nl is sinds kort live. Via deze Nictiz-website van het programma Medicatieoverdracht lezen apothekers en andere zorgaanbieders, softwareleveranciers en patiënten over medicatieoverdracht. De website biedt veel informatie over het medicatieproces, praktijkvoorbeelden, evenals antwoorden op veelgestelde vragen over medicatieoverdracht.

Richtlijn

Het programma Medicatieoverdracht ondersteunt zorgsectoren, leveranciers en regio’s bij de implementatie van de richtlijn ‘Overdracht van medicatiegegevens in de keten’ en het bijbehorende implementatieplan. In opdracht van het ministerie van VWS voert Nictiz het programmamanagement. Vanuit de zorg nemen diverse sectoren deel.

Samen

De kracht van het programma Mediatieoverdracht zit, volgend betrokkenen, vooral in het ‘samen’. Dat is voor Nictiz ook de basis voor de totstandkoming van de programmawebsite ‘Samen voor medicatieoverdracht’. Helaas wel geïllustreerd met de geijkte standaard-stockfoto’s. Zorgsectoren (huisartsenzorg, openbare farmacie, wijkverpleging en verpleeghuiszorg, medisch specialistische zorg enz.) vertellen op de site over hun voorbereidingen; zij delen kennis, ervaringen, successen en overwegingen. Goede voorbeelden moeten andere deelnemers inspireren en meenemen in de voortgang in de overdracht van medicatiegegevens.

Meer lezen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

CBG Collegedag: Balans in roerige tijden

Op 10 november van 10 -13 uur vindt de Collegedag van het CBG plaats. Een digitale bijeenkomst voor apothekers, artsen, wetenschappers, patiëntvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Het begon op de fiets

Wanneer een patiënt een nieuwe inhalator krijgt voorgeschreven, geven enkel wij standaard uitleg over het gebruik. Die afspraken zijn regio breed gemaakt.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.