Meteen naar de inhoud

Witboek preferentiebeleid gepresenteerd

Farma-magazine_Witboek preferentiebeleid

Witboek preferentiebeleid

De Stichting Eerlijke Geneesmiddelenvoorziening (EGV) presenteert een witboek dat ingaat op het preferentiebeleid op geneesmiddelen zoals dat in de praktijk wordt toegepast.

Het preferentiebeleid heeft zich volgens de stichting de afgelopen jaren bewezen van toegevoegde waarde te zijn, maar er worden ook enkele knelpunten gesignaleerd. Hierdoor ontvangen patiënten bijvoorbeeld niet altijd het geneesmiddel als waar zij recht op hebben. De oorzaken van deze problemen worden in dit witboek op een rij gezet en eventuele oplossingen dan wel handvatten worden in kaart te brengen.

Kien Legal
De auteurs zijn de advocaten Nicole Kien en Rowena van den Boogert van Kien Legal. Dit advocatenkantoor heeft voor de EGV een helpdesk opgezet waar iedereen terecht kan met vragen over vergoeding van geneesmiddelen. De Stichting EGV is een onafhankelijke organisatie die zich inzet om arts en patiënt te ondersteunen bij problemen met de vergoeding van geneesmiddelen. De wet- en regelgeving omtrent de vergoeding van geneesmiddelen is volgens EGV lastig te doorgronden en kan voor artsen, patiënten en zorgverzekeraars voor misverstanden zorgen.

Het witboek is bij de Stichting EGV te downloaden.
Tekst: Kees Kommer

 

 

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Alarmfase voor apenpokken

De WHO heeft Monkeypox, ofwel apenpokken, aangemerkt (als ‘internationaal gevaar voor de volksgezondheid’. De ziekte verspreidt zich in gebieden waar het eerder niet voorkwam.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens