Meteen naar de inhoud

ZonMw-subsidies voor doelmatigheidsonderzoek en hulpmiddelenzorg

Er zijn een aantal subsidiemogelijkheden beschikbaar bij ZonMw, in de programma’s DoelmatigheidsOnderzoek en Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis. Het gaat om stimuleringssubsidies en voorbereidende studies. Daarnaast zijn er subsidiemogelijkheden binnen de open rondes van beide programma’s. Maar reageer wel heel snel: sommige deadlines voor aanvragen zijn reeds op zeer korte termijn.

Beide programma’s verlenen subsidie voor onderzoek naar effectiviteit en kosten. Vandaar de term doelmatigheidsonderzoek. Het programma DoelmatigheidsOnderzoek richt zich specifiek op zorginterventies. Dat wil zeggen: alle diagnostische, therapeutische en verzorgende activiteiten in de gezondheidszorg. Het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis is gericht op kennisontwikkeling over innovatieve en bestaande hulpmiddelenzorg thuis. Met als doel dat deze op een veilige, effectieve en betaalbare wijze kunnen worden toegepast in de zorg.

Reageer snel

De deadline voor uitgewerkte aanvragen voor stimuleringssubsidies is reeds op 29 september a.s. In de zogeheten ‘open rondes’ voor onderzoek naar effectiviteit en kosten is de deadline voor projectideeën 6 oktober a.s. In het najaar volgt nog een oproep voor subsidie ten behoeve van voorbereidende studies.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheden. Reageer dan heel snel. Voor alle informatie en voorwaarden: kijk op de site van ZonMw

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens